Kedves Kolléga!

2018 óta dolgozom a gyermekvédelemben. Ennyi idő alatt nem sikerült sem megjavítanom, sem teljesen kiismernem a gyermekvédelmet, de még a saját területemen – gyermek és lakásotthonokban dolgozom – sem sikerült hatalmas reformokat bevezetnem. Viszont vannak ötleteim, amit szeretnék megosztani Veled is, hátha segíti a munkádat, és elkezdődhet akár egy együttgondolkodás is. Olvasd egészséggel, és ha van valamilyen gondolatod, kritikád, kérdésed, keress nyugodtan!

Itt olyan szakmai anyagokat találtok, amiket egyedül vagy kollégáimmal közösen állítottunk össze annak érdekében, hogy a munkánk egyszerűbb és átláthatóbb legyen:

Egyéni mentálhigiénés gondozási és fejlesztési terv

Ezt a fejlesztési tervet a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató pszichológusai állították össze 2016-ban, a tartalmi elemek az ő munkájukat dicsérik, én csak a formát módosítottam.

Lakásotthon rendszerszemléletű mentálhigiénés terve

Ezt a rendszerszemléletű fejlesztési tervet 2018-ban állítottam össze.  Felhasználtam hozzá Hugh Jenkins családterápiás első interjújának bizonyos elemeit, illetve csoportdinamika elméletét.

Szükséges beavatkozások - ellenőrzőlista

Ezt az ellenőrzőlistát a “Szakmai Protokoll Gyermekotthonban vagy lakásotthonban dolgozó Pszichológusok számára” című szakmai dokumentum irányelvei alapján állítottam össze 2018-ban.

Itt pedig az eddig publikált cikkeimet találjátok: