Gyermekvédelem

Legfőbb hivatásomnak érzem, hogy a pszichológia módszereivel azoknak a gyermekeknek segíthessek, akik a leginkább rászorulnak, mert családjuk valamiért nem tudja megadni számukra azt a biztos hátteret, amely az egészséges felnőtté váláshoz szükséges.

Ebben elsődlegesen a veszélyeztetett családoknak nyújtott elérhető szolgáltatások nyújtanak megfelelő segítséget. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alkalmazásában előbb önkéntesként majd részmunkaidős munkatársként eltöltött két évem alatt megtapasztaltam, milyen a pszichológia és a családterápia módszereivel együtt dolgozni a bajban lévő családokkal, hogy az ott élő gyermekek számára háttérországot tudjanak biztosítani.

Jelenleg főállásomban családjukból kiemelt, családjukat elvesztett gyermekekkel és fiatalokkal foglalkozom, akiknek sokrétű problémáikból és az anyagi lehetőségeik korlátaiból adódóan kevesebb esélyük van egy hosszútávú terápiás folyamat megkezdésére.

Ilyen helyzetben a klienseket, családokat csökkentett óradíjjal vállalom.

Emellett nem csak az egyének, hanem a rendszer támogatását is fontosnak tartom, hogy hatékonyabban segíthessen a gyermekeknek, családoknak. Ennek előmozdítása érdekében két részes cikkem jelent meg a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Útra-Hívó című módszertani folyóiratában, mely letölthető a Publikációk fül alatt.